Acțiuni pe linia consumului de droguri și alcool la volan, în prima noapte de Untold

Acțiuni pe linia consumului de droguri și alcool la volan, în prima noapte de Untold


Noaptea trecută (4-5 august 2022), polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 3 pentru conducere sub influența alcoolului.

Cluj: Acțiuni pe linia consumului de droguri și alcool la volan, în prima noapte de Untold

Polițiștii rutieri au depistat un conducător auto pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca, care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Un bărbat a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Florești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

”Polițiști acționând zi și noapte. Asta am transmis la debutul #Untold. Ne-am dorit ca toată lumea să ajungă acasă doar cu amintiri frumoase, dar mai ales în siguranță!”, scrie Inspectoratul de Politie Judetean Cluj pe pagina de Facebook.

”Aseară a fost prima dată când am văzut atât de mulți șoferi opriți la un filtru. Erau mașinile oprite în spic ca să încapă”, comentează un internaut la postarea Poliției Cluj.

Festivalul Untold se desfășoară între 4-7 august, iar anul acesta sunt așteptați în jur de 400.000 de participanți.

Sursa articol