Compania care produce Snickers cere scuze că a prezentat Taiwan drept ţară într-o reclamă: „Respectăm suveranitatea Chinei“

Compania care produce Snickers cere scuze că a prezentat Taiwan drept ţară într-o reclamă: „Respectăm suveranitatea Chinei“Videoclipul promoţional pentru un eveniment care implică Snickers şi grupul de muzică sud-coreean BTS s-a încheiat cu cuvintele „disponibil doar în următoarele ţări”, cu steaguri ale Coreei de Sud, Malaysiei şi Republicii Chinei (Taiwan).

Această reclamă, care nu este destinată pieţei chineze continentale, a fost însă văzută de utilizatorii de internet chinezi, declanşând o controversă în social media. „Am luat notă de informaţiile de presă referitoare la un eveniment Snickers care se desfăşoară în anumite părţi ale Asiei. Luăm acest lucru foarte în serios şi ne cerem scuze sincere”, a anunţat compania Mars Wrigley, vineri seară, într-o declaraţie postată pe contul oficial Snickers China de pe reţeaua Weibo.

„Respectăm suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei”, a mai transmis compania.

Snickers China a postat apoi un mesaj suplimentar pe contul său Weibo: „Există o singură China în lume, iar Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Sursa articol