Conferință anunțată pentru joi, la ora 10, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în ziua afișării rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

Conferință anunțată pentru joi, la ora 10, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în ziua afișării rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022


În ziua în care vor fi afișate rezultatele de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, ministrul Educației anunță declarații de presă, la ora 10, potrivit unui comunicat al instituției.

Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului.

Amintim că Edupedu.ro a scris că numele elevilor vor fi vor fi anonimizate, conform procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se arată în documentul menționat anterior.

Documentul prevede că lista prin care se afișează rezultatele examenului cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent” / „eliminat din examen”, după caz.”

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. Descarcă modelul de contestație de aici.

Sursa articol