Cristian Tudor Popescu, uluit de performanţele lui David Popovici: „O floare superbă răsărită într-un teren deşertic”

Cristian Tudor Popescu


Cristian Tudor Popescu este impresionat de ceea ce a reuşit David Popovici la Budapesta, unde a devenit dublu campion mondial. Jurnalistul îl consideră un „miracol” pentru sportul românesc.

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu/ Hepta

  • Cristian Tudor Popescu, reacţii după performanţele lui David Popovici
  • Înotătorul a devenit dublu campion mondial

David Popovici a devenit dublu campion mondial. Sportivul a cucerit medalia de aur la proba de 100 şi 200 de metri liber. Este doar al doilea sportiv din istorie care reuşeşte să facă „dubla” la aceeaşi ediţie de Campionat Mondial.

Cristian Tudor Popescu, uluit de performanţele lui David Popovici

Cristian Tudor Popescu a avut doar cuvinte de laudă pentru David Popovici. Ziaristul consideră că performanţele sportivului nu reflectă ceea ce se întâmplă în sportul românesc la ora actuală.

„Nu pot să vă spun decât atât. Ca și alți sportivi români care au realizat performanțe excepționale în ultimii ani, ba chiar în ultimele decenii, David Popovici este un miracol.

Nu există un mediu de management sportiv, o politică în România de susținere și încurajare a sportului, mai ales într-un domeniu cum este natația, un domeniu care nu e fotbal.

Nu are nicio legătură cu starea natației, starea sportului, în general, în România. Este o floare superbă răsărită într-un teren deșertic. Faptul că a apărut un asemenea sportiv de clasă mondială, dublu campion mondial, nu are nicio legătură cu starea natației, starea sportului, în general, în România.

Este o floare superbă răsărită într-un teren deșertic sau, dacă vreți, mai degrabă, pe un teren viran”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru fanatik.ro.

Preparatorul fizic al lui David Popovici, cuvinte uriaşe despre noul fenomen din nataţie

Dragoş Luscan este preparatorul fizic al lui David Popovici, şi a fost alături de sportiv la Campionatul Mondial din Budapesta. Acesta a mărturist că David continuă să fie modest, chiar şi după ce a scris istorie pentru România.

„În ultima cursă a fost destul de obosit şi s-a simţit asta. Moralul este una dintre cele mai importante calităţi ale lui David. A obţinut o performanţă incredibil de mare. E destul de matur, mai emoţionaţi am fost noi, cei din jurul lui”, a declarat Dragoş Luscan.

Totodată, preparatorul fizic a dezvăluit ce i-a răspuns David Popovici, după ce a fost întrebat cum se simte în postura de dublu campion mondial.

„L-am întrebat cum e sa ai două medalii, şi el mi-a răspuns că este aceeaşi persoană. O luăm din competiţie în competiţie, şi cu siguranţă va fi bine. Se pregăteşte doar să câştige. A câştigat tot ce se putea la acest Campionat Mondial”, a mai mai spus Dragoş Luscan.

Mesajul superb al Nadiei Comăneci pentru David Popovici

Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj de felicitare lui David Popovici şi i-a promis că îl va susţine la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici a devenit, la Budapesta, dublu campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

”Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul nu a fost altul decât micuţul David Popovici. Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie.

După ani de muncă, disciplină şi rezistenţă, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi. Cu siguranţă ne vedem la Paris”, a spus Nadia Comăneci pentru orangesport.ro.

Sursa articol