Doi frați din Gura Putnei, reținuți după ce, în toiul nopții, au jefuit un bărbat pe o uliță din sat

Băietan de 17 ani din Vicovu de Sus, băgat în arest pentru furturi și conducere fără permis


Sâmbătă,  25 iunie 2022, în jurul orei 23:20,  C. Costel,  împreună cu fratele său, C. Dănuț Petrică, în timp ce se aflau pe un drum comunal din satul Gura Putnei au acostat  un bărbat, J.  Marius Gabriel, și i-au cerut acestuia să scoată tot ce are în buzunare, i-au scotocit forțat buzunarele hainelor și l-au îmbrâncit, acesta căzând la pământ,  fiind în imposibilitatea de a se apăra. Cei doi tâlhari i-au sustras victimei, din buzunarul din spate al pantalonilor suma de 500 lei, iar din mâna dreapta un telefon mobil marca Huawei.

Bărbatul jefuit a a reclamat imediat la poliție, iar în urma cercetărilor efectuate  s-a dispus  încadrarea juridică faptei comise ca infracțiunea de ”tâlhărie calificată”,  iar la propunerea lucrătorilor de cercetare penală din cadrul Sectiei 4 Poliție Rurală Gălănești a solicitat instanței de judecată emiterea a 2 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii respectiv numiții C. Dănuț Petrică și C. Costel din satul Gura Putnei.

În urma autorizațiilor emise de  instanță, duminică, începând cu ora 11:00, au fost puse în executare mandatele de executare a perchezițiilor domiciliare ocazie cu care au fost identificați la domiciliu și cei doi suspecți care au fost conduși, în baza mandatelor de aducere, la sediul Poliției Rădăuți pentru cercetări.

În timpul perchezițiilor nu fost nu a fost găsit telefonul furat, iar suma de bani nu a fost recuperată.

În urma audierii,  C. Dănuț Petrică și C. Costel, în prezența apărătorului ales, aceștia nu au recunsocut faptele comise și nu au cooperat pentru soluționarea cauzei.

În baza probatoriului administrat de către lucrătorii de poliție, ambii suspecți au fost reținuți preventiv pentru o perioadă de 24 ore, în cursul zilei de luni urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. (O.S.)

Sursa articol