Edi Iordănescu, mesaj categoric după remiza din Finlanda

Edi Iordănescu, mesaj categoric după remiza din FinlandaEdi Iordănescu a transmis un mesaj categoric după remiza din Finlanda, scor 1-1, în urma căreia România păstrează șanse pur matematice la salvarea de la retrogradare.

Selecționerul a explicat că a pregătit meciul pentru o victorie și se declară mulțumit de mentalitatea și atitudinea arătată de fotbaliștii săi.

Iordănescu a dat vina și pe ghinion pentru campania nereușită din Liga Națiunilor, evidențiind numărul ridicat de absenți pe care i-a avut, din cauza accidentărilor numeroase.

Edi Iordănescu, mesaj categoric după remiza din Finlanda: „Am pregătit meciul la victorie. Mi s-au făcut multe nedreptăți!”

În încheiere, selecționerul a dezvăluit că va face o analiză după jocul cu Bosnia și Herțegovina pentru a stabili ce va face pe viitor și i-a tras la răspundere pe cei care l-au „dorit” plecat încă de la prima acțiune, din luna martie.

„Am pregătit meciul la victorie. Din păcate, perioada din iunie ne-a forțat să ne asumăm asta, cu riscurile de rigoare. Am început partida cu medie de vârstă de 26 de ani, echipă tânără deci, am păstrat niște puncte fixe, pe parcurs au intrat și jucători tineri și foarte tineri și îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor. Nu am câștigat, dar cred că am câștigat mentalitate pentru viitor.

Cred că am arătat că putem să producem rezultate și asta ne dă speranțe. Mi-a plăcut că jucătorii au arătat caracter. Am primit golul dintr-un șut care a însemnat singura lor situație din prima repriză. Trebuie să analizăm, dar a fost multă neșansă să intrăm cu 0-1 la pauză. După ce am primit gol, am reacționat bine, am avut circulație, am alternat, am adus mingi în treimea adversă și am avut câteva situații clare, meritam să intrăm cu alt rezultat la pauză.

Am avut multă neșansă de când am venit, am avut mulți absenți, Ianis, Stanciu, Mihăilă, Cristea, Dennis Man. Dacă avem lotul complet și jucătorii importanți valizi, în formă, putem să arătăm mai bine decât ce am arătat în iunie și ce am arătat în această seară.

Hai să așteptăm și ultimul joc, cu Bosnia, după care tragem linie și facem o analiză obiectivă. Mi s-au făcut multe nedreptăți, de la prima acțiune se vorbea deja despre plecarea mea, sunt lucruri care nu sunt firești. Nu cer mult timp, dar cer încredere și răbdare, nu pentru mine, ci pentru echipă”, a declarat Iordănescu, la Antena 1.

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul.

Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Christian este actualmente student al … citește mai mult

Sursa articol