EXCLUSIV | Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF: „Eu am acceptat oferta!”. Ce îşi doreşte să se întâmple cu Edi Iordănescu după Finlanda – România 1-1

EXCLUSIV | Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF: "Eu am acceptat oferta!". Ce îşi doreşte să se întâmple cu Edi Iordănescu după Finlanda - România 1-1Video

Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF, în luna ianuarie. „Briliantul” a fost dorit de Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă la echipa naţională. A fost pe lista scurtă pentru postul de selecţioner, pe care se mai aflau Ladislau Boloni şi Edi Iordănescu.

Adi Mutu, anunţ despre postul de selecţioner al României / Antena 1

  • Adi Mutu a dezvăluit ce s-a întâmplat la negocierile cu FRF
  • Edi Iordănescu are postul în pericol după Finlanda – România 1-1

Fostul selecţioner al României U21 a recunoscut că şi-a dat atunci acceptul să preia prima reprezentativă, dar că în cele din urmă şefii Federaţiei l-au refuzat. Au ales să meargă pe mâna lui Edi Iordănescu, cel care a obţinut o singură victorie în primele 7 meciuri pe banca naţionalei de seniori.

Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF

La finalul meciului Finlanda – România, scor 1-1, care a fost pe Antena 1 şi AntenaPLAY, Adi Mutu a recunoscut că ar fi fost o onoare pentru el să semneze cu FRF. Totuşi, a ţinut să precizeze că nu ia în calcul, în momentul de faţă, să plece de la Rapid, în cazul în care contractul lui Edi Iordănescu nu va fi prelungit.

Să schimbăm antrenorii acum… pe cine am putea aduce şi să luăm totul de la început? Eu am fost, sunt la Rapid şi sunt fericit.

(Eşti liniştit, când vezi ce se întâmplă la naţională, că nu ai luat decizia de a accepta oferta Federaţiei şi că nu eşti în locul lui Edi Iordănescu?) Sincer nu a fost o decizie de-a mea. Eu acceptasem, bineînţeles. Nu că nu am acceptat, pentru că este o onoare. A fost o decizie a Federaţiei!„, a declarat Adi Mutu la Antena 1.

Specialistul Antenei 1 anunţă că nu este timpul unei schimbări de selecţioner. Crede că lui Edi Iordănescu e nevoie să i se mai acorde timp, cu toate că România riscă să ajungă în Liga C din Nations League.

Aş putea să spun că Edi e de apreciat pentru riscul pe care şi l-a asumat. Ştia cu siguranţă, analizase tot ce s-a întâmplat la echipa naţională. Ştia că e un risc important pentru el şi cariera lui şi totuşi şi l-a asumat. Să nu punem toate tunurile pe el şi să blamăm acest om, pentru că a venit cu inima deschisă, voia să facă ceva bun pentru echipa naţională.

Îi trebuie timp, asta spunea şi el, din păcate nu e la o echipă de club să poată să lucreze în fiecare zi cu echipa şi nici nu o să fie de acum încolo, trebuie să ştie. Dar poate dacă îi dăm timp şi mergem pe mâna lui poate va reuşi să construiască o echipă competitivă„, a spus Mutu.

Reacţia lui Edi Iordănescu, când a fost întrebat de posibilitatea de a fi înlocuit

Edi Iordănescu a spus, enigmatic, că se poate trage linie după partida cu Bosnia. În ultima perioadă, în spaţiul public au apărut zvonuri conform cărora Dan Petrescu îi poate lua locul la echipa naţională.

Referitor la poziţia mea aici, am muncit ca să ajung aici. Oricând sunt soluţii, am drumul meu. Dacă nu voi reuşi să obţin rezultate, nu contează interesul meu. (Reporter: V-au deranjat acele zvonuri cu Dan Petrescu?) Cine stă acasă şi nu munceşte, nu poate fi îndepărtat. Atunci când munceşti, în orice moment poţi să fii îndepărtat. Mă frustrează că nu am timp aşa cum mi-aş fi dorit cu echipa, dacă aveam mai mult timp puteam să accelerăm procesul. Dar sunt lucruri asumate.

Am avut situaţii, am creat şi mă bucur că am simţit încredere şi altă personalitate. Hai să aşteptăm, în ceea ce mă priveşte. Să vină un rezultat bun cu Bosnia, după care tragem linie. Mărturisesc că mi s-au făcut multe nedreptăţi şi sunt lucruri care nu le consider fireşti. Eu cer încredere şi răbdare. Nu pentru mine, pentru echipă.

Referitor la poziţia mea aici, am muncit ca să ajung aici. Oricând sunt soluţii, am drumul meu. Dacă nu voi reuşi să obţin rezultate, nu contează interesul meu. Cine stă acasă şi nu munceşte, nu poate fi îndepărtat. Mă frustrează pentru că dacă aveam mai mult timp puteam să accelerăm procesul

A venit şi o rază de soare pe strada noastră, să facem un rezultat bun şi să dăm speranţă publicului. Fanii să spere şi să aibă răbdare„, a spus Edi Iordănescu, care şi-a continuat discursul.

Finlanda – România 1-1

Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase, în minutul 52. Ionuţ Radu a debutat la prima reprezentativă în acest meci.

FINLANDA: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu

Sursa articol