filmul Netflix pe care nu trebuie să-l vezi înainte de culcare

filmul Netflix pe care nu trebuie să-l vezi înainte de culcareAtunci când vine vorba despre cinematografia spaniolă, puține sunt filmele care pot fi considerate cu adevărat slabe. Fără niciun dubiu, „Wasteland” este unul dintre cele bune.

Din capul locului, ar fi bine de menționat că „Wasteland” nu este pentru cei „slabi de inimă”, întrucât filmul reușește să-ți trezească la viață cele mai mari temeri pe care le ai. Firește, ceea ce am spus adineauri poate fi catalogată ca o replică pur subiectivă – cu toate astea, nu este exclus să se aplice la nivel general.

„Wasteland”, filmul care te face să pierzi o noapte, dacă l-ai văzut înainte de culcare

Producția spaniolă „Wasteland” („El páramo”) spune povestea unei familii dintr-o altă epocă, în perioada în care confortul zilelor noastre nu exista. Diego, împreună cu cei doi părinți ai săi, locuiesc într-o casă sărăcăcioasă, în mijlocul pustietății.

Încă de la început, privitorul este introdus într-o lume plină de teroare, povestită „slow burn”, fiind sugerată ideea că de jur-împrejurul casei s-ar desfășura un război. O mama protectivă și un tată dur care încearcă să-l transforme pe băiat într-un bărbat curajos, capabil să facă față provocărilor.

Pe măsură ce se desfășoară acțiunea, o altă idee este introdusă, ceea ce te face să te întrebi dacă avem de-a face cu un thriller sau cu un horror. Cu toate că, la sfârșit, această dilemă este elucidată, n-ai cum să nu te întrebi ceea ce ai urmărit nu este, de fapt, un thriller psihologic.

Filmul nu excelează la capitolul efecte speciale, însă compensează suficient la capitolul narațiune, accentul fiind pus pe atmosferă (implicit pe suspans).

Dacă ar fi să descriu această producție într-un singur cuvânt, aș folosi „groază”.

Așadar, înainte de a urmări această superbă producție spaniolă, asigură-te că nu vei face acest lucru noaptea, pentru a nu da ocazia imaginației să-ți zburde în locuri în care, poate, la acea oră, nu ar fi indicat să o facă.

„Wasteland” poate fi urmărit pe Netflix.Sursa articol