Germania angajează urgent personal. Cei mai mulţi vor munci pe aeroporturi

Germania angajează urgent personal. Cei mai mulţi vor munci pe aeroporturiAngajaţii temporari cărora li se va oferi cazare şi un salariu standard, ar trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca şi alţi membri ai personalului, cum ar fi cei care manipulează bagaje, care durează, în general, aproximativ două săptămâni, a declarat luni purtătorul de cuvânt la o conferinţă de presă a guvernului în Berlin, potrivit Reuters.

 

Călătorii din întreaga Europă se confruntă cu cozi deosebit de lungi în această vară, deoarece cererea de călătorii este din nou în vigoare după blocajele cauzate de COVID-19, iar aeroporturile şi companiile aeriene au probleme în a menţine suficient personal pentru a face faţă crizei.

 

Potrivit asociaţiei aeroportuare ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în securitate, check-in şi handling avioane este neocupat.

 

Se aşteaptă ca aeroporturile să-şi anunţe nevoile exacte în zilele următoare, dar şeful asociaţiei ABL a angajaţilor de handling la sol a aeronavelor se aşteaptă ca între 1.000 şi 2.000 de muncitori să aibă acces timp de trei luni, cel mai probabil începând cu luna august.

 

În contradicţie cu dorinţa de a aduce rapid ajutor este necesitatea de a asigura securitatea aeroportului, ministrul de Interne Nancy Faeser subliniind că nu ar exista reduceri în acest sens.

 

Andreas Rosskopf, preşedintele sindicatului de poliţie din Germania, a spus că lucrătorii străini nou recrutaţi ar putea fi folosiţi pentru locuri de muncă precum manipularea bagajelor, dar a avertizat împotriva încercării de a-i pune în poziţii care necesită securitate suplimentară.

 

„Vorbim despre oameni care trebuie să fie controlaţi intens şi informaţi în ceea ce priveşte securitatea. Asta necesită o anumită perioadă de timp”, a declarat Rosskopf pentru ziarul Rheinische Post.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Sursa articol