Important cercetător rus în domeniul rachetelor hipersonice, arestat sub acuzaţia de trădare

Important cercetător rus în domeniul rachetelor hipersonice, arestat sub acuzaţia de trădareDr. Alexander Shiplyuk, directorul Institutului de Mecanică Teoretică şi Aplicată al Academiei Ruse de Ştiinţe, filiiale din Siberia, este al treilea om de ştiinţă rus care este arestat în această vară sub suspiciunea de trădare.

 

Directorul ştiinţific al institutului, Vasili Fomin, a declarat agenţiei de ştiri ruse TASS că Shiplyuk a fost trimis la centrul de arest preventiv Lefortovo din Moscova.

Reţinerea sa vine după arestarea pe 27 iunie a cercetătorului şef al institutului, Anatoli Maslov, care este suspectat de transfer de date secrete de stat legate de rachete hipersonice.

Pe 30 iunie, Tribunalul Districtual din Novosibirsk a arestat un alt om de ştiinţă, Dmitri Kolker, sub acuzaţia de trădare de stat pentru că ar fi colaborat cu serviciile de securitate ale Chinei, a informat Reuters.

 

Kolker, care a fost diagnosticat cu cancer în stadiul patru, a murit în timp ce era transferat din centrul de arest preventiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Sursa articol