Iordănescu, după 1-1 în Finlanda: Am câştigat mentalitate pentru viitor, am arătat că avem viitor

Iordănescu, după 1-1 în Finlanda: Am câştigat mentalitate pentru viitor, am arătat că avem viitor


Selecționerul României, Edi Iordănescu, este mulțumit de jocul din această seară practicat de jucătorii săi împotriva naționalei Finlandei.

Iordănescu, după 1-1 în Finlanda: Am câştigat mentalitate pentru viitor, am arătat că avem viitor

Iordănescu, după 1-1 în Finlanda: Am câştigat mentalitate pentru viitor, am arătat că avem viitor

„Am început jocul şi am pregătit jocul pentru cele trei puncte. Din păcate, perioada din iunie ne-a forţat să ne asumăm acest lucru, cu riscurile care vin odată cu acest amănunt. Am început cu o echipă cu medie de vârstă de 26 de ani, am păstrat un nucleu de jucători pe marginea căruia dorim să construim şi îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor.

Nu am câştigat cele trei puncte astăzi, dar cred că am câştigat mentalitate pentru viitor, cred că am arătat că avem viitor, cred că am arătat că putem să jucăm fotbal, cred că am arătat că putem să producem şi rezultate şi asta ne dă speranţe. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, pentru că au arătat că au caracter”, a declarat Iordănescu la Antena 1.

Iordănescu a mai spus că în partida cu Finlanda, echipa României a avut și neșansă. Naționala a plătit acum un tribut pentru rezultatele nefavorabile din luna iunie, potrivit Agerpres.

„Cred că a fost destul de mult şi neşansă să intrăm cu 0-1 la pauză, pentru că am început bine, am reacţionat bine. Am avut o circulaţie bună a mingii, am avut mişcare în teren, am avut mobilitate, am adus mingi în partea adversă şi cred că meritam să intrăm cu alt rezultat la pauză.

Ceea ce a fost îmbucurător a fost că echipa a continuat să caute golul în repriza a doua, am controlat jocul minute bune, ceea ce a făcut să marcăm şi să avem o serie importantă de situaţii. Jocul a arătat mai multă personalitate, am avut o posesie mult mai bună. Am avut o acurateţe la pase de 88% şi asta spune multe. E adevărat că pe final de joc puteam să pierdem, dar trebuie să ştiţi faptul că ne-am asumat şi riscuri, am căutat rezultatul şi au avut două ocazii foarte bune pe tranziţie. Din păcate plătim acum pentru ceea ce a însemnat perioada din iunie”, a adăugat Iordănescu. 

Tehnicianul român a precizat că niciun jucător nu trebuie tras la răspundere pentru jocul de vineri seară. 

„O să analizăm, dar nu cred că poate fi scos în faţă vreun jucător pentru lipsă de atitudine. Echipa a arătat un alt spirit, încerc să revigorez tot ce înseamnă mentalitatea. Dacă rezultatele erau un pic mai bune în vară, acum vorbeam cu mult mai mult entuziasm. Eu mă leg de aceste semnale pozitive, am încredere în potenţialul acestei echipe şi că într-un timp relativ scurt putem să ne ridicăm nivelul.

Eu nu sunt subiectiv când spun că am avut neşansă din momentul în care am venit, cu foarte multe probleme. Dacă avem cât de cât lotul complet şi jucătorii importanţi valizi şi în formă la nivelul echipelor de club, putem să arătăm mult mai bine decât am arătat în iunie şi chiar decât am arătat în această seară”, a completat Iordănescu.

Legat de viitorul său la echipa națională, Edi Iordănescu a spus că va face o analiză după ultima partidă din Nations League, de luni, atunci când România întâlnește pe teren propriu Bosnia-Herțegovina. 

„Hai să aşteptăm şi ultimul joc, să vedem dacă putem să dublăm jocul din seara asta, poate să vină cu un rezultat pozitiv, ceea ce îmi doresc cel mai mult. Îmi doresc să facem o analiză, mi se pare că mi s-a făcut o nedreptate când se vorbea după două meciuri amicale despre plecare.

Eu cer încredere şi răbdare pentru mine şi echipă, venim după campanii fără succes, avem nevoie să ne regăsim spiritul şi mentalitatea. Sunt lucruri pe care le-am subliniat de fiecare dată. Referitor la poziţia mea aici, am muncit ca să ajung aici. Eu îmi doresc să dau totul pentru echipa naţională, dacă nu voi reuşi să demonstrez şi dacă nu vom reuşi să demonstrăm ce lumea doreşte, nu contează interesul meu personal.

Mă frustrează însă ceva, că nu am atâta timp cât mi-aş dori cu echipa, pentru că eu cred că am putea accelera un pic procesul. Dar sunt lucruri pe care mi le-am asumat de când am venit”, a mai spus Iordănescu la finalul partidei din Helsinki.Sursa articol