Local: Ioan Stan PSD chiar face autostrazi in timp ce altii se lauda cu asa zisele lor realizari in aceste investitii » Monitorul de Suceava

Local: Ioan Stan PSD chiar face autostrazi in timp ce altii se lauda cu asa zisele lor realizari in aceste investitii » Monitorul de SuceavaLiderul social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a spus că în timp ce alții se laudă cu așa-zisele lor realizări în privința autostrăzilor, deși nu au nicio competență sau vreun rol în construcția acestora, PSD chiar le face. Ioan Stan a declarat că Ministerul Transporturilor reușește să mențină cadența finalizării procedurilor pentru a deschide cât mai rapid șantierele de lucru pe Autostrada Moldovei. Stan a arătat că întreg tronsonul Buzău-Focșani, de 83 de kilometri, va avea același constructor, respectiv compania românească UMB, care a câștigat licitația pentru toate sectoarele.

„Obiectivul asumat de ministrul Transporturilor este ca până la finalul anului să fie finalizate licitațiile și desemnați câștigătorii pentru toate cele 13 secțiuni ale autostrăzii Moldovei.

PSD consideră că racordarea Moldovei cu Bucureștiul, prin infrastructură rutieră la nivel de autostradă, este de-o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a județelor din estul României, pentru atragerea de investiții și mai ales pentru oprirea exodului populației. De aceea partidul nostru acordă prioritate maximă acestui proiect, îl susține și-l va sprijini total, atât la nivelul Ministerului Transporturilor, cât și al Guvernului, în general”, a precizat Ioan Stan. El a adăugat că activitatea intensă de pe șantierele de infrastructură gestionate de Ministerul Transporturilor se reflectă și în dinamica statistică a lucrărilor de construcții. Președintele PSD Suceava a spus că astfel, construcțiile inginerești au crescut cu 4,3% în iulie față de perioada similară a anului trecut.

„Acestea fiind spuse, suntem convinși că datorită eforturilor susținute ale ministrului Transporturilor și ale echipei ministeriale pe care o conduce, autostrada Moldovei va fi realizată. Și chiar dacă nu știm să ne lăudăm așa cum o fac unii dintre colegii de coaliție, demonstrăm în schimb mereu, când suntem la guvernare, că știm să facem. Iar faptele cântăresc mai mult în fața oamenilor decât vorbele”, a încheiat Ioan Stan. 

Sursa articol