Mai mulți credincioși suceveni cer înființarea unui muzeu în memoria IPS Pimen

Mai mulți credincioși suceveni cer înființarea unui muzeu în memoria IPS Pimen


Mai mulți credincioși suceveni îi solicită arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, înființarea unui muzeu în memoria IPS Pimen. Ei au cerut acest lucru printr-o scrisoare adresată înaltului prelat. ”Am o durere pe suflet atât eu, cât și mai mulți fii duhovnicești ai eparhiei pe care o păstoriți. Ce s-a întâmplat cu toate lucrurile ce i-au aparținut vrednicului de pomenire Pimen Arhiepiscopul, părintele nostru? Atât eu, cât și mai mulți fii ai eparhiei am vrea tare mult să existe un muzeu sau un spațiu amenajat în memoria părintelui nostru Arhiepiscop, având în vedere și împlinirea a 2 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, i-au scris credincioșii arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

IPS Calinic: ”Am inițiat la Sihăstria Putnei un muzeu în memoria vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, încă nu au început lucrările”

”Lucrurile personale ale Înaltpreasfințitului Părinte Pimen se află în căsuța sa de la Sihăstria Putnei. Personal, am inițiat la Sihăstria Putnei un muzeu în memoria vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, încă nu au început lucrările. Să sperăm că se va realiza și acest proiect, care este foarte generos”,a răspuns IPS Calinic.

Sursa articol