Poli Timișoara – FC Braşov, meciul tur al barajului de menținere

Poli Timișoara - FC Braşov, meciul tur al barajului de menținerePlay-out-ul Ligii 2 s-a încheiat weekendul trecut, însă două echipe care au participat în această fază a campionatului încă nu au terminat sezonul. Fiindcă s-au clasat pe locul 5 în grupa din care au făcut parte, Politehnica Timișoara și FC Brașov vor juca barajul de menținere în Liga 2, prin care evită să fie a cincea retrogradată în Liga 3 la finalul acestei ediții de eșalon secund.

Meciul dintre Poli Timișoara și FC Brașov se desfășoară astăzi, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara. Returul va avea loc peste o săptămână, pe stadionul Tineretului din Brașov.

  • Cel mai probabil, acest baraj se va disputa degeaba, fiindcă în noul sezon de Liga 2 va fi cel puțin un loc vacant în urma retrogradării din Liga 1 a echipei Gaz Metan Mediaș și desființării sale. Retrogradata în Liga 3 dintre Poli Timișoara și FC Brașov va ocupa acel loc liber. Și situația celeilalte retrogradate din prima ligă, Academica Clinceni, este una nesigură.

Nicolae Croitoru, înainte de primul joc cu FC Brașov: ”Motivația trebuie să fie dusă la cel mai înalt nivel, la fel și spiritiul de sacriciu”

Nicolae Croitoru a vorbit înaintea manșei tur a barajului despre spiritul de sacrificiu pe care trebuie să-l arate echipa.

”Suntem în fața primei manșe. Sunt două jocuri, cele mai importante din acest sezon. Sunt două jocuri la care trebuie să uităm ce a fost până acum, în care motivația trebuie să fie dusă la cel mai înalt nivel, la fel și spiritiul de sacriciu. E singura variantă să ieșim învingători. Este presiune, dar la fel cum este la noi, și la ei este presiune. Sunt două jocuri cu miză importantă, însă trebuie să trecem peste această presiune. Avem de apărat un numel, cel al lui Poli, și trebuie să și demonstrăm lucrul acesta”, a spus Nicolae Croitoru.

”Braşovul a avut rezultate foarte bune în jocurile din deplasare. Chiar şi ultima deplasare, la Târgu Jiu, au reuşit să o câştige cu 2-1, chiar dacă au evoluat cu un jucător în plus în mare parte din joc. Acasă, exceptând jocul cu Astra, nu au reuşit să câştige în acest sezon. Este clar că aceste aspecte ne arată că Braşovul e o echipă cu jocuri bune în deplasare, cu jocuri consistente. Şi cumva reuşesc să obţină rezultate pozitive”, a mai spus Croitoru despre adversarul de astăzi.

La finalul sezonului regular, Poli Timișoara s-a clasat pe locul 15, cu 21 de puncte acumulate în 19 meciuri. Ulterior, după alte șase partide disputate în Grupa A a play-out-ului a ajuns la un total de 28 de puncte, cu care a terminat pe locul 5.

Și Călin Moldovan a vorbit despre motivație înainte de meciul de la Timișoara: ”Este vorba de onoare, de mândrie, de bărbăție”

Călin Moldovan spune că barajul este unul pentru onoare, fiindcă pierzătoarea are șanse mari să continue tot în Liga 2.

”Noi trebuie să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în Liga a 2-a. Sunt unele probleme, dar băieții au arătat caracter. Nu cred că va fi vorba de relaxare ținând cont că există posibilitatea ca Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni să dispară. Dacă ar fi așa, nu am fi doar noi, cele două echipe care disputăm barajul beneficiare. Și echipele de Liga 1 au beneficiat de problemele celor două echipe. Nu se pune problema să fie două jocuri amicale. Există concentrare, există dorință. Este vorba de onoare, de mândrie, de bărbăție, dar și de motivația noastră să tranșăm pe teren rămânerea în Liga a 2-a”, a spus Călin Moldovan despre jocul de la Timișoara.

”Sunt două meciuri importante, două finale. Ne-am pregătit bine, suntem încrezători și rezultatele din sezonul de primăvară au dovedit acest lucru, chiar dacă nu i-am bătut pe toți așa cum își doreau unii. E clar că rezultatele au fost pozitive față de ce a fost în toamnă. Mergem cu încredere la Timișoara, cu multă personalitate și vom juca. Vom întâlni o echipă bună, pentru mine este o surpriză că a ajuns să joace barajul. Prevăd două meciuri echilibrate și nu cred că se va decide nimic după meciul tur”, a mai declara antrenorul Brașovului.

La finalul sezonului regular, FC Brașov s-a clasat pe locul 16, cu doar 14 puncte acumulate în 19 meciuri. Ulterior, după alte șase partide disputate în Grupa B a play-out-ului a ajuns la un total de 26 de puncte, cu care a terminat pe locul 5. Ulterior a pierdut două puncte din cauza litigiului cu Ardealul Cluj.

1-0 pentru Poli la Brașov în sezonul regular

Clasate pe locul 5 în grupele de play-out ale Ligii 2, FC Brașov și Poli Timișoara vor juca o dublă manșă pentru menținerea sportivă în Liga 2. Cine pierde retrogradează sportiv în Liga 3, chiar dacă, practic, are mari șanse să continue și ea în Liga 2, fiindcă cel puțin Gaz Metan Mediaș ar putea să se desființeze în această vară după retrogradarea din Liga 1, astfel că în eșalonul secund va rămâne un loc vacant.

Manșa tur a barajului de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara. Returul va fi peste fix o săptămână, la Brașov.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Brașov, pe stadionul Tineretului, unde Poli i-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Erik Gerbi în minutul 55.

George Găman arbitrează Politehnica Timișoara – FC Braşov

Meciul tur dintre Poli Timișoara și FC Brașov va fi arbitrat de la centru de George Cătălin Găman (Craiova), iar de la cele două tușe de asistenții Ovidiu Timar (Oradea) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova). Arbitru de rezervă este Marius Omuţ (Satu Mare), iar observatori au fost delegați Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Stan Prodan (Alexandria).

COMENTARIUL LIVE:

POLITEHNICA TIMIȘOARA – FC BRAȘOV

Sursa articol