România, două bare în 20 de secunde! Deian Sorescu şi Raţiu au semnat ratări uriaşe împotriva Finlandei, în Nations League

România, două bare în 20 de secunde! Deian Sorescu şi Raţiu au semnat ratări uriaşe împotriva Finlandei, în Nations LeagueVideo

Ce şansă ratată de tricolori în Finlanda! România a avut două bare în decurs de 20 de secunde, în prima repriză a meciului din UEFA Nations League, transmis de Antena 1 şi AntenaPLAY.

Două bare ale României în prima repriză / Antena 1

  • Ocazii uriaşe pentru tricolori în Finlanda – România
  • Două bare în decurs de 20 de secunde

La scorul de 1-0 pentru nordici, jucătorii lui Edi Iordănescu au avut o şansă uriaşă de a deschide scorul. A fost o dublă-ocazie incredibilă.

România, două bare în 20 de secunde în meciul cu Finlanda

În minutul 32, Deian Sorescu şi-a încercat norocul cu un şut din afara careului. A trimis în forţă, la colţul scurt, iar mingea a lovit bara. Balonul a rămas în posesia tricolorilor, care au continuat asaltul.

Andrei Raţiu a pus presiune în flancul drept şi a centrat în careu. Mingea l-a depăşit pe portarul gazdelor şi s-a izbit de încheietura barelor. La aceeaşi fază putea înscrie Florin Tănase, dar fostul atacant al lui FCSB nu a găsit spaţiul porţii din marginea careului mic.

Scorul a fost deschis de Teemu Pukki. Atacantul de 32 de ani a avut nevoie de numai 12 minute pentru a marca. A înscris la finalul unei acţiuni prelungite a nordicilor.

Starului Finlandei a profitat de o gafă a apărării lui Edi Iordănescu. Atacantul lui Norwich a primit mingea de la Nicuşor Bancu. Fundaşul Universităţii Craiova a încercat să degajeze, dar l-a „servit” pe Pukki. Ionuţ Nedelcearu nu a ieşit să îl blocheze pe vârful care joacă în Championship şi i-a permis să şuteze.

Pukki nu a stat pe gânduri şi a înscris cu o execuţie spectaculoasă, în forţă! Ionuţ Radu, debutant la echipa naţională de seniori, nu a putut interveni la „torpila” lui Pukki, care s-a oprit în plasă.

Ionuţ Radu a debutat la naţionala României

Ionuţ Radu a debutat la naţionala României. Portarul lui Cremonese le-a luat faţa lui Horaţiu Moldovan şi Ştefan Târnovanu şi prinde în sfârşit minute la prima echipă, la meciul cu Finlanda.

Decizia lui Edi Iordănescu este cea anunţată de Antena Sport cu câteva zile în urmă iar factorul decisiv a fost faptul că Radu evoluează în Serie A, campionat mult mai puternic decât Liga 1.

Ionuţ Radu a devenit „veteran”, la 25 de ani, la reprezentativa României. Portarul lui Cremonese trebuie să-l facă uitat pe Florin Niţă şi să ajute naţionala să câştige meciul capital din Nations League.

La 25 de ani, Ionuţ Radu este cel mai bătrân portar din lotul lui Iordanescu si are cele mai mari şanse să apere titular în Finlanda. Se „bate” pentru poarta României cu rapidistul Horaţiu Moldovan, care are 24 de ani şi cele mai puţine goluri încasate în acest sezon!

Sursa articol