Schimbarea soluției de încălzire a viitoarei Săli Polivalente, discutată de primarul Lungu cu conducerea CNI

Schimbarea soluției de încălzire a viitoarei Săli Polivalente, discutată de primarul Lungu cu conducerea CNI


În cursul zilei de vineri, primarul Sucevei a purtat, la București, discuții la mai multe ministere despre schimbarea soluției de încălzire a Sălii Polivalente, energie de la Hidroelectrica pentru TPL, gaz pentru Cartierul Europa, bani pentru reabilitarea sistemului de termoficare și finanțarea unor investiții.

Ion Lungu,  primarul municipiului Suceava a participat vineri, la București la o întâlnire cu conducerea CNI, cu reprezentanții firmei S.C.Mis Grup SRL Bistrița, cu proiectantul general și cu arhitecți,  referitor la schimbarea soluției de încălzire a Sălii Polivalente, de pe gaz metan pe pompe cu căldură și panouri fotovoltaice.

”Costurile legate de investitii pentru soluția propusă față de varianta clasică cu centala pe gaz metan sunt duble.
S-a căzut de acord, în principiu, cu soluția propusă de încălzire pe pompe de caldura apa-sol și panouri fotovoltaice, urmând sa fie prinse in proiectul tehnic și modificate în devizul general. Este o modificare esentială privind costurile legate de în incălzirea viitoarei săli polivalente”, a explicat primarul Ion Lungu.

De asemenea, acesta a avut discuții la Hidrolectrica în legătură cu solicitarea celor de la TPL Suceava, referitare la achiziția de energie electrică de la acest furnizor.

Tot în cursul zilei de vineri, Ion Lungu a avut întâlniri la Ministerul Dezvoltarii – Directia termoficare,  unde a discutat despre alocarea in acest an a sumei de 8.244.428 ,9 lei pentru lucrări de reabilitare termică , suma fiind aprobată in bugetul Ministerului, urmand a fi repartizată municipiului Suceava.

La Ministerul Economiei, primarul Sucevei a discutat despre  posibilitatea de extindere a rețelei de gaz metan în Cartierul Europa, iar Ministerul de Finante a purtat  discutii referitoare la ultimile trageri din Creditul de trezorerie angajat anul trecut, pentru investiții finanțate din surse proprii.
Am convingerea că in perioada următoare subiectele discutate la Bucuresti își vor găsi rezolvarea”, a declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Sursa articol