Ultima ora local: Judecatorii au respins propunerea de arestare a trei hoti care au furat peste 500 de metri de cablu telefonic » Monitorul de Suceava

Ultima ora local: Judecatorii au respins propunerea de arestare a trei hoti care au furat peste 500 de metri de cablu telefonic » Monitorul de Suceava 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat propunere de arestare în cazul a trei indivizi prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau cablu telefonic. Cei trei au fost prinși în flagrant de polițiști după ce au tăiat și sustras cantitatea de 511 metri liniari conductori telefonici, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000 de lei.

Judecătoria Fălticeni a respins propunerea de arestare preventivă și a stabilit ca cei trei să fie cercetați în libertate, sub măsura controlului judiciar, stabilită pentru 60 de zile.

Decizia a fost luată joi, iar procurorii au făcut contestație la Tribunalul Suceava, unde vor încerca să convingă că se impune arestarea preventivă.  

Două echipaje de polițiști, unul de la Secția Rurală Vulturești și unul de la Secția Rurală Ipotești, au acționat, în noaptea de marți spre miercuri, în baza unor informații legate de indivizi veniți la furat cabluri telefonice cu o autoutilitară înmatriculată în Bihor, și care acționau în zona drumului comunal Merești-Udești.

În jurul orei 1.20 din noapte, polițiștii au depistat mașina suspectă și în interior pe trei bărbați din comuna Moțca, județul Iași.

În mașină a fost găsit cablu de telefonie sustras de pe ruta Merești-Udești, cablu ce urma să fie inventariat și măsurat. Cei trei suspecți, care au recunoscut comiterea furtului, au fost duși la sediul poliției, pentru audieri.

Sursa articol