Ultima ora local: Parcarile cu plata din municipiul Suceava au generat anul trecut incasari de 2 2 milioane de lei » Monitorul de Suceava

Ultima ora local: Parcarile cu plata din municipiul Suceava au generat anul trecut incasari de 2 2 milioane de lei » Monitorul de SuceavaParcările cu plată din municipiul Suceava devin din ce în ce mai utilizate, de la un an la altul, generând încasări de 2,2 milioane de lei în decursul anului 2021, bani care sunt utilizați pentru întreținerea străzilor, amenajarea de noi locuri de parcare, refacerea celor existente dar și pentru marcaje rutiere.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că Primăria Municipiului Suceava administrează parcări cu plată unde funcționează sistemul de autotaxare încă din anul 2018.

Plata se poate face la parcometru, prin SMS, dar și cu cardul bancar prin aplicația Suceava Parking, disponibilă gratuit pe Android și iOS.

În prezent, sistemul de autotaxare se regăsește în zonele: Piața Centrală, Magazin Bucovina, Hotel Bucovina, str. Ștefan cel Mare, IPJ, Dorna, str. Nicolae Bălcescu, str. Vasile Alecsandri, str. Vasile Bumbac, Aleea Trandafirilor, str. Anastasie Crimca, intersecția dintre str. Anastasie Crimca și Aleea Trandafirilor, Palatul de Justiție, str. Universității, str. Mihai Eminescu, str. Meseriașilor, str. Mitropoliei, str. Ciprian Porumbescu și cele 2 parcări subterane din zona centrală.

„În ceea ce privește încasările, în anul 2021, s-a înregistrat suma de 2.201.834,6 lei (inclusiv din abonamente), față de anul 2020, când valoarea acestora a fost de 1.110.787,7 lei.

Plățile online au însumat un total de 387.935,6 lei, reprezentând un procent de doar 18%”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Cea mai solicitată parcare din oraș, în 2021, a fost cea aferentă magazinului Bucovina, de acolo încasându-se suma de 224.040,80 lei.

Sursa articol