Ultima ora local: Simularea localizarii unui incendiu si salvarea victimelor la Colegiul Militar Stefan cel Mare din Campulung Moldovenesc » Monitorul de Suceava

Ultima ora local: Simularea localizarii unui incendiu si salvarea victimelor la Colegiul Militar Stefan cel Mare din Campulung Moldovenesc » Monitorul de SuceavaElevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc,împreună cu întregul personal militar și civil, au participat, pe 22 septembrie 2022, la un exercițiu pentru situații de urgență (simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor), organizat de reprezentanții departamentului de pompieri – ISU Câmpulung Moldovenesc.

„Protecția împotriva incendiilor este responsabilitatea fiecărui membru al pe societății și se desfășoară la scară națională. Prin siguranța la incendiu, este eliminat impactul negativ al factorilor periculoși asupra oamenilor, structurilor și  valorilor materiale. Cunoașterea măsurilor necesare în cazul unui astfel de eveniment vor diminua efectul, uneori devastator, asupra mediului. De aceea, la nivelul unităților de învățământ, se desfășoară exerciții de simulare a incendiilor, elevii fiind astfel familiarizați cu măsurile și procedeele specifice”, au transmis organizatorii.

La exercițiul tactic au fost prezenți elevii colegiului, împreună cu întregul personal militar și civil, care au fost instruiți asupra comportamentului adoptat în cazul unui incendiu și asupra măsurilor ce trebuie luate într-o astfel de situație, pentru evacuarea rapidă și în siguranță a celor prezenți, accentuându-se, totodată, importanța acordării primului ajutor.

Pompierii câmpulungeni s-au deplasat în curtea colegiului cu mai multe autospeciale de intervenție, acționând ca într-o situație reală, pentru stingerea incendiului produs la etajul al doilea al instituției și pentru căutarea, găsirea, salvarea și acordarea primului ajutor unor persoane blocate în clădirea aflată în flăcări. Astfel, două persoane au fost găsite, evacuate din incinta clădirii și transportate la echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor. Cea de-a treia „victimă” a fost găsită la etajul al doilea, în urma producerii incendiului rămânând blocată. Aceasta a fost coborâtă cu scara de incendiu a autoutilitarei.

„Cei prezenți au fost receptivi la îndrumările specialiștilor, exercițiul reprezentând un bun prilej pentru perfecționarea deprinderilor în organizarea și desfășurarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență”, a declarat Francesca Șindilar, purtătorul de cuvânt al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Sursa articol